zengenliler :)
ÖğretmenPortalı.NeT
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş

G.M.K.İ.O.
 Zengenliler-FORUM | ZENGEN'DE EĞİTİM | G.M.K.İ.O.
Mesaj icon Konu: HİBE Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
alisayar
**Süper Aktif Üye**
**Süper Aktif Üye**
Simge

Üye Bilgileri

Gönderilenler: 334

Burç:
Aslan
Dugusal Durumu:

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Tesekkür: 817
%100
Alıntı alisayar Cevaplabullet Konu: HİBE
    Gönderim Zamanı: 10/Eylül/2009 Saat 23:40

OKUL ONCESI EGITIMIN GUCLENDIRILMESI HIBE PROGRAMI

Son Basvuru Tarihi: 23 Kasim 2009

Bu Teklif Cagrisinin genel amaci; okul oncesi egitiminin gelistirilmesi icin AB uygulamalari ile uyumlu ve kapsamli stratejilerin ortaya konmasini ve uygulanmasini desteklemek ve okul oncesi egitimi hizmetini yayginlastirmanin olanaklarini artirmak icin kurumsal bir cerceve olusturmaktir.

Bu Teklif Cagrisinin ozel amaclari:
* Ozellikle dezavantajli bolgelerde okul oncesi egitim ve toplum temelli gunduz bakimi modellerinin yayginlastirilmasi,
* Okul oncesi egitiminin guclendirilmesi hedefine katki sunabilecek taraflar arasindaki isbirliginin ve diyalogun guclendirilmesi,
* Mevcut okul oncesi egitim sisteminin guclendirilmesinin yani sira, farkli modeller gelistirilerek basta dezavantajli cocuklar olmak uzere okul oncesi egitimden faydalanan cocuk sayisinin arttirilmasi,
* Okul oncesi egitim hizmeti veren veya vermek isteyen kurumlarin personel kapasitelerinin gelistirilerek, mevcut okul oncesi egitim hizmetlerinin kalitesinin arttirilmasi,
* Toplum genelinde okul oncesi egitimin onemine iliskin farkindalik olusturulmasi.

Toplam Hibe tutari: 5.270.000 Euro

Projelere 30.000 - 80.000 Euro araliginda destek verilecektir. Hibe tutarlarinin proje uygun maliyetlerinin %80-%90 araliginda olmasi gerekmektedir.

Kimler Basvurabilir: Kar amaci gutmeyen kuruluslar (sivil toplum kuruluslari, odalar, sendikalar, yerel yonetimler, egitim ve ogretim kurumlari, arastirma enstituleri, uluslar arasi kuruluslar, il ozel idareleri.

STK'larin bu Hibe Rehberi kapsaminda basvuru yapabilmeleri icin asagidaki alanlarda faaliyetlerini surdurmeleri gerekmektedir:
- Evrensel cocuk, kadin ve insan haklarina saygi temelinde 0-72 ay arasi cocuklara okul oncesi egitim ve toplum gunduz bakim hizmeti programlari saglamak,
- 0-72 ay arasi cocuklarin velilerine ebeveynlik egitimi ve yetiskin egitimi programlari saglamak,
- Cocuklara bakim konusunda en iyi yontemler de dâhil olmak uzere erken mudahale programlari faaliyetlerine katilacak sekilde velileri egitmek ve 0-72 ay arasi cocuklarin psIkolojik ve fiziksel gelisimlerini desteklemek
- Okul oncesi egitime yonelik farkindalik artirma calismalarini surdurmek ya da desteklemek,
- Okul oncesi egitim ve gunduz bakim hizmetlerinde calisan yonetici, ogretmen ve diger personelin mesleki becerilerini gelistirmek.

Projeler Turkiye sinirlari icinde gerceklestirilebilir.
Proje surelerinin 10 ay ile 12 ay arasinda olmasi gerekmektedir.

Detayli bilgi için:

Dikkat Linki gore bilmek için ;

Üye olmanız gerekmektedir[ÜYE OL]

zaten üyeyseniz

Giriş Yapmak için tıklayınız

DR.ALI SAYAR

IP  Tesekkur EtFacebook'ta Paylaş
tesekkür edenler: yıldız'ım,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme